Ordensreglement

Boligselskabet Sortemosen
Hyldemosen 1
2730 Herlev

Dette ordensreglement er gældende, og vi gør opmærksom på, at grove eller gentagne overtrædelser af ordensreglementet kan medføre ophævelse af lejemålet.

Ordensreglement

Hyldemosen afdeling 2202-9

Et godt klima er meget værd

En boligafdeling med mange beboere er et miniaturesamfund. Man bliver mere eller mindre afhængig af hinanden – man bliver fælles om mange ting – og derfor er det naturligt at opstille visse almindelige regler fra at medvirke til at skabe et godt klima blandt beboerne i bebyggelsen.
Vi beder Dem hsuke, t disse regler er fastsat for at beskytte både Dem og bebyggelsen.
DET SKABER TRYGHED OG TILFREDSHED, HVIS ALLE ERKENDER NØDVENDIGHEDEN AF AT TAGE HENSYN TIL HINANDEN. Reglerne skullesamtidig være et led i bestræbelserne på atskabe god ro og orden for beboerne, holde bebyggelsen og friarealerne i pæn stand og dermed holde vedligeholdelsesomkostningerne lavest muligt. I denne forbindelse vil det være af stor betydning, at forældrene husker at vejlede deres børn og at foregå dem med et godt eksempel. Det er beboerne selv, der gennem huslejen skal betale istandsættelsen også af det, der ødelægges.

Før de flytter ind, bør De være opmærksom på følgende:

Antenner

Tilslutning til eventuel fællesantenne må kun foretages med originale kabler og stik. Tal med ejendomsfunktionæren herom.
Beboerne må kun opsætte udvendige antenner og loftsantenner efter forudgående skriftlig tilladelse fra boligselskabet (jvf. i øvrigt lejelovens bestemmelser).

 Forsikringer

Før De tegner glasforsikring eller andre lignende forsikringer, bør De forespørge på boligselskabets kontor, om der er tegnet kollektiv forsikring, eller om De på anden måde er dækket ind.

Hvis De selv eller Deres børn slår en rude i stykker uden for Deres lejlighed, er ansvaret Deres, men under normale forhold vil en sådanskade blive dækket af Deres familieansvarsforsikring.

Vi gør Dem samtidig opmærksom på, at vandskade på indbo som følge af rør- eller radiatorsprængninger IKKE erdækket af afdelingens forsikringer.

Komfurer, ventilatorer, gasfyr og andre tekniske installationer i lejligheden

For at få fuldt udbytte af de tekniske installationer bør De sætte Dem ind i brugsanvisningerne for disse. I tvivlstilfælde kan De rådføre Dem med varmemesteren. Alle regelmæssigheder ved de tekniske installationer skal hurtigst muligt anmeldes til varmemesteren. Der henvises i øvrigt til lejekontraktens § 6.

Skiltning

Skilte og reklamer må kun anbringes efter skriftlig tilladelse fra boligselskabet. Navneskilte må, for at skåne dørene ved fraflytninger, kun opsættes i den udførelse, der er godkendt af boligselskabet.

I Deres lejlighed gælder følgende regler:

Bad og toilet

Af hensyn til natteroen bør der ikke bades mellem kl. 24.00 og kl. 06.00 morgen. For at undgå tilstopning af afløbsrør bør man være varsom med, hvad der skylles ud gennem vask og toilet. Bleer, vat, avispapir o.lign. må aldrig kastes i toiletkummen. Rensning af afløbsrør og kloakker er både besværlig og bekostelig. Eventuelle utætheder i installationerne bør straks meldes til varmemesteren.

Frostvejr

For at undgå frostsprængninger bør radiatorerne i vintertiden aldrig være lukket helt til, hvis vinduer i værelset er åbne.

Maskiner

Symaskine og lignende maskiner, der kan medføre støjgener for naboer, skal anbringes på et underlag, der dæmper støjen mest muligt. Slagboremaskiner må benyttes til ophængning af billeder, gardiner o.lign. på hverdage indtil kl. 19.00.

 Musik

Benyttelse af radio, fjernsyn, grammofon, båndoptager og musikinstrumenter skal ske med fornøden hensyntagen til naboerne. I de sene nattetimer bør De vise særligt hensyn til Deres naboer ved at dæmpe ned, så De ikke kan forstyrre de andre beboeres ønske om nattero. I særlige tilfælde bør De sikre Dem, at naboerne er indforstået med “støj” efter kl. 24.00.

Udluftning

Især i de første år efter ejendommens færdiggørelse må beboerne – for at undfå fugtdannelse og dermed følgende ødelæggelse af træværk og maling – foretage en effektiv udluftning gennem vinduer og døre. Helst flere gange dagligt, blot 5-10 minutter ad gangen.

Vandhaner og cisterner

Utætte vandhaner og cisterner medfører ofte et stort – og fordyrende – merforbrug af vand, ligesom defekte haner kan være til lydmæssig gene for andre beboere. Afdelingen foretager og betaler for vedligeholdelse og fornyelse af disse – der henvises i øvrigt til lejekontraktens § 6.

Vinduer og døre

Beboerne skal selv sørge for, at vinduerne i lejligheden er forsynet med hele ruder. Døre, der er forsynet med smæklås eller dørpumpe, skal være lukkede, og må ikke holdes åbne ved anbringelse af sten, træstykker eller lignende.

Ændring af lejligheden

Lejligheden skal bibeholdes i sin oprindelige form. Afvigelser herfra må ikke finde sted uden skriftlig tilladelse fra boligselskabet, samt godkendelse fra bygningsmyndighederne.

Fravær i længere tid

Såfremt De skal være væk fra Deres bolig i længere tid, kan det være praktisk at underrette varmemesteren herom. Varmemesteren har dog ingen pligt til at hlde boligen under opsyn. Undgå så vidt muligt nedrullede gardiner og andre synlige tegn, der kan friste eventuelle indbrudstyve.

Uden for Deres lejlighed gælder følgende regler

Affald

Af hygieniske grunde skal alt affald være pakket ind, f.eks. i aviser eller i affaldsposer. Dette gælder også tomme dåser og lignende, hvad enten de smides i affaldsposer eller i affaldscontainere. Hvis De har større ting, som skal køres væk, som papkasser, møbler og lignende, bedes De i forvejen tale med varmemesteren herom. Sådanne ting må ikke blot henstilles i affaldsrummet.
Der findes forskellige regulativer vedrørende håndtering af affald i de enkelte kommuner. Disse regulativer skal naturligvis efterkommes.

Haver m.v.

Det er ikke tilladt at opsætte større legeredskaber fx store trampoliner, hoppeborge og lignende i haverne.
Ændringer af haver, grønne områder m.v. må ikke finde sted uden selskabets skriftlige tilladelse.


Vedligeholdelsespligten gælder også, hvor en del af et grønt område er inddraget i lejemålet. (Se afsnittet om have og udearealer.)

Barnevogne, cykler, knallerter, legeredskaber m.v.

Disse ting må ikke henstilles således, at de kan være til gene for andre, men m henstilles på de pladser og i de rum, der er indrettet hertil.
Cykling og knallertkørsel er af hensyn til sikkerheden ikke tilladt på gangstier.

Leg og bildspil

Lad ikke børneen lege eller opholde sig, hvor det kan være farligt eller til væsentlig gene for beboerne.

Det er naturligvis ikke tilladt at tegne eller male på ejendommens træ- og murværk eller på anden måde at beskadige ejendommen eller dens haveanlæg.
Børns leg med legetøj som f.eks. bue og pil, luftbøsser og lignende er meget farlig og må derfor ikke finde sted på boligselskabets område. Varmemestrene er pålagt at påse dette overholdt så meningsløse uheld undgås.

Parkering og motorkørsel

Parkering af personbiler og motorcykler må ikke finde sted på boligområdet uden for de etablerede parkeringspladser. Last- og campingvogne samt uindregistrerede motorkøretøjer må ikke henstilles i boligområdet og uden særlig tilladelse heller ikke på afdelingens parkeringspladser. Af hensyn til børnenes sikkerhed anmoder vi beboerne om at køre med forsigtighed på boligvejene.

Skur

Rummene skal – selv om de ikke benyttes – være aflåsede og eventuelle vinduer skal holdes lukkede.

Angående husdyrhold

Der kan ved ansøgning gives tilladelse til at holde max. én hund eller kat pr. lejemål.

Ansøgningsskema udleveres ved indflytning eller fås ved henvendelse til varmemesteren.

Katte med adgang til bebyggelsens fælles arealer SKAL være neutraliseret samt chip- og/eller øremærket.  Dokumentation fra dyrlæge samt billede af katten vedlægges ansøgningsskemaet (til ejendomskontoret).

Tilladelsen til at holde hund/kat gælder alene for den hund/kat, der ansøges om. I tilfælde af, at hunden/katten af den ene eller anden grund afhændes, skal der søges påny.

Hunde skal altid føres i snor, når den befinder sig på bebyggelsens område. Man er forpligtet til at fjerne sin hunds/kats efterladenskaber, således at disse ikke er til gene for de øvrige beboere.

Beboer, som har tilladelse til at holde kat FORPLIGTER sig til at tage sig af deres dyr bl.a. ved at sørge for at katten holdes indendørs i et rimeligt omfang, samt at der opstilles kattetoilet i egen have.

Tilstedeværelsen af hunden/katten, enten i boligen eller på bebyggelsens område, må ingensinde ved støj, herunder langvarig gøen eller hylen, lugt, bidsk oprtæden eller på anden måde, give anledning til berettigede klager fra de øvrige beboere.

I tilfælde af berettiget klage over hunden/katten vil tilladelsen umiddelbart blive inddraget.

Hvis tilladelsen tilbagekaldes som følge af berettiget klage, er man forpligtet til straks at sørge for, at hunden/katten fjernes fra ejendommen.

Såfremt påbud om at fjerne hunden/katten ikke efterkommes, betragtes dette som misligeholdelse af boligoverenskomsten, således at denne kan opsiges til ophør med øjeblikkelig virkning i henhold til lejeloven.

Hunde- og katteejere, hvor ejerforholdet er tilsløret, som f.eks. hund/kat i pleje, hund/kat på besøg o.s.v., er også underkastet ovennævnte betingelser.

Udover til hund og kat kræves der ingen særlig tilladelse til at holde andre mindre husdyr, der må dog ikke holdes husdyr i erhvervsmæssig øjemed.

Tilstedeværelsen af disse husdyr må ingensinde ved støj, lugt eller på anden måde give anledning til berettigede klager fra de øvrige beboere.

I tilfælde af berettiget klage, er man forpligtet til straks at fjerne de husdyr, der ligger til grund for klagen.

Såfremt påbud om at fjerne disse ikke efterkommes, betragtes dette som misligholdelse af boligoverenskomsten, således at denne kan opsiges til ophør med øjeblikkelig virkning, i henhold til lejelovens § 93 litra g.

Skån de grønne anlæg

Alle vil gerne bo i et pænt kvarter. Boligselskabet har gjort sit til at skabe en god bebyggelse, og hvis beboerne og især børnene til daglig vil gøre deres til at værne om beplantninger og de kollektive anlæg, kan man fortsat have en pæn bebyggelse.

Vi hjælper dem gerne

Som det fremgår af det, De netop har læst, vil De i mange tilfælde kunne hente råd og vejledning hos varmemesteren. I den nævnte træffetid er han til disposition for beboerne. Det er også ham, der vil påtale, hvis De eller Deres børn kommer til at overtyræde reglerne. Tag ham det ikke ilde op – det er en del af hans arbejde.