Referat af afdelingsmøde d. 11/9 2012

  
Dagsorden:

  1. Velkomst og valg af dirigent
  2. Valg af stemmeudvalg og referent
  3. Bestyrelsens beretning ved Astrid
  4. Behandling af indkomne forslag
    1. Ændringsforslag til ordensreglement
  5. Behandling af afdelingens budget for 2013
  6. Valg af medlemmer og suppleanter til afdelingsbestyrelsen
  7. Valg af repræsentantskabsmedlemmer
  8. Eventuelt

  
Referat

Tilstede: Henning B. Jacobsen (regnskab KAB), Mogens Andersen (driftschef KAB), Michael Hoffmann (Hyldemosen driftsleder), Jens Sjøgren, Jan Michaels, Astrid Tind, Lis Moeslund Jakobsen(Hyldemosens bestyrelse) samt beboere

Dirigent: Peter Toft (Sortemosen)                   Referent: Jan Rye Hansen

Stemmeudvalg: Mogens West og Henning B. Jacobsen

Bestyrelsens beretning ved Astrid Tind: 

Samarbejde mellem Hyldemosen, Hækmosen og Sortemosen

Der samarbejdes mellem Hyldemosen, Hækmosen og Sortemosen til fælles fordel på flere områder; bl.a. udnyttelse og indkøb af maskinpark, udstyr, legepladser og antenne/telefoni/tv-licensaftaler. I forvejen er der samarbejde om driften, og driftsleder Michael Hoffman fordeler og fører regnskab med mandskabstimerne. Kort sagt får afdelingerne udført service efter de aftaler om serviceniveau, som de enkelte afdelinger har indgået og betaler for. Som eksempel nævnes legepladsrenovering: der var en aktivitetsdag i sommer, hvor de fremmødte beboere i Hyldemosen rensede sandkasser, gynger og legehuse. Maling er indkøbt og står i aktivitetshuset, og der mangler at blive malet en del, så alle er velkomne. Vi kunne vælge at betale mandskabstimer til det, men hvis vi selv kan udføre arbejdet, holder vi huslejen nede. Og en pensel ligger godt i hånden på de fleste …

Samarbejdet mellem de lokale boligforeninger, også Vesterled Grundejerforening om søen og åen, drejer sig også om at få større gennemslagskraft til at påvirke og få indflydelse på udviklingen og ændringerne i de lokale forhold her i det nordlige Herlev. Bestyrelsen har bl.a. haft kontakt med borgmester Thomas Gylddahl og fået et møde i stand med en kommunal repræsentant om lyskrydset Ring 4/Sortemosevej, så evt. ændringer kan diskuteres.

Hyldemosen internt

Bestyrelsen takker ejendomskontoret for et godt og velfungerende samarbejde.

P-pladsproblemet: Bestyrelsen tænker stadig videre. De hidtidige forslag udvider kun med få pladser; det gl. forslag om at flytte hele containergården op på græsplænen øst for Shell tankstationen diskuteredes, men udvider kun med højst 5 p-pladser, og bestyrelsen mener, det vil skabe større problemer med storskrald.

Ordensregler – råderetskatalog: Bestyrelsen arbejder på at opdatere de gamle ordensregler og råderetskataloget for afdelingen, så det fremstår klart og tilpasset Hyldemosen. Omkring råderet og boligændringer fastslog Mogens Andersen, at ændring i boligerne principielt kun kan ske, når der er ansøgt om tilladelse til ændringen hos administrator (KAB), og hvis ændringerne overholder bygningsreglementet. Ændringen kan være med reetableringspligt (ændringen fjernes/omgøres for egen regning inden fraflytning). Ændringer kan være uden reetableringspligt, og er så enten erstatninger for det oprindelige (fx en toilethåndvask nedfældet i skab), eller forbedringer (fx et helt nyt titaniumkøkken med guldhåndtag og fjernstyrede skuffer). Ansøg først og få det godkendt, så du ikke bagefter står med et tab, du ikke havde regnet med. Man har ikke automatisk krav på godtgørelse, fordi man selv synes, man har forbedret boligen. Til det skal ændringen være godkendt som en boligforbedring.

Genvex – varme – ventilation: Bestyrelsen søger sammen med Bente Heltberg som KAB’s projektleder at løseproblemet med varme og ventilation; der indhentes, undersøges og sammenlignes materiale. I stedet for at udskifte gasfyrene med nye og stadig kæmpe med varme- og ventilationsproblemerne, søger man en løsning, hvor varmluftveksling kan indgå sammen med en anden varmekilde og samtidig opfylde bygningsreglements krav om 50 % udskiftning af luften hver time.

Hunde/katte: Otto har udsendt humoristiske opfordringer til hunde-/katteejere.

Postkasser: Nye postkasser er sat op med det samme smarte nøglesystem.

Fastelavn – aktivitetsdag – praktiske grise: Karina (som desværre flytter til oktober) arrangerede fastelavn og har været nøgleholder på aktivitetshuset. Tak for det og god vind. Bestyrelsen arrangerede legepladsrenovationsdag. Flere praktiske grise er meget velkomne, og Heidi Specht (nr. 63) overtager på et tidspunkt nøgleholderjobbet for aktivitetshuset. Tak for det.

Behandling af indkomne forslag

Et ændringsforslag om at udelukke større legeredskaber som trampoliner, hoppeborge og lign. i haverne blev vedtaget til Ordensreglementet med begrundelsen: Vi bor tæt, og det er nødvendigt, at vi tager hensyn til hinanden. Afsnittet siger nu følgende:

”Haver m.v.

Det er ikke tilladt at opsætte større legeredskaber fx store trampoliner, hoppeborge og lignende i haverne.

Ændringer af haver, grønne områder m.v. må ikke finde sted uden selskabets skriftlige tilladelse.

Vedligeholdelsespligten gælder også, hvor en del af et grønt område er inddraget i lejemålet. (se afsnittet om have og udearealer).”

 

Budget for 2013

Henning fremlagde budgettet for 2013. Budgettet balancerer, der er en besparelse på ubrugte konsulenttimer for 64.000 kr. og der vil ikke komme huslejestigning. Budgettet blev vedtaget.

Valg til bestyrelsen.

Astrid Tind og Jens Sjøgren blev genvalgt til bestyrelsen. Michael Quintas blev valgt som 1. suppleant, og Ole Larsen som 2. suppleant.

Bestyrelsen er således: Jens Sjøgren, Jan Michaels, Astrid Tind (formand), Lis Moeslund Jakobsen (næstformand), Michael Quintas (1. suppleant), Ole Andersen (2. suppleant) og Marlene Nielsen.

Valg af repræsentantskabsmedlemmer

Det blev vedtaget, at repræsentantskabsmedlemmerne fremover udpeges af bestyrelsen.

Eventuelt

Tomme lejemål – kommunal anvisning: Det blev diskuteret og forklaret, hvordan den kommunale anvisningsret på 25 % af ledige tomme almennyttige lejemål påvirker fx Hyldemosen, og konkret om afdelingen skal betale udgiften til et tomt lejemål pga. den kommunalt anviste lejer ikke indgår lejemålet alligevel. Mogens Andersen fra KAB mener ikke, det er en situation, der opstår. Man har pligt til genudlejning så hurtigt som muligt, og afdelingen holder ikke et lejemål ledigt til kommunen med tab af huslejeindtægt til følge. Og er de først blevet lejere, vil kommunalt anviste lejeres økonomiske forpligtelser til afdelingen (fx misligehold) blive dækket af kommunen, hvis de ikke selv kan. Derimod kan der være lejemål, der ikke kan genudlejes, før skifteretten har opgjort boet, fx efter et dødsfald.

Fremmede klunsere: Er et problem i perioder. Der opfordres til at tage nummeret på køretøjet og kontakte Michael på ejendomskontoret. I øvrigt bedes alle medvirke til at holde døren til containerne lukket og låst

Døre: Det blev foreslået at overveje udskiftning af hoveddørene med glasdøre for bedre lysindfald i køkkener. Bestyrelsen forklarede, at det ville blive en anselig udgift, og der er mange andre mere akutte tiltrængte områder. Der kommer maling til dørene på et tidspunkt. Den tidligere afstemning om dørfarve var en misforståelse; lokalplanen kræver at farven er blå. Sådan er det jo.

Den siddende bestyrelse og formand blev rost for en rigtig god indsats og for at have kraftigt forbedret beboernes mulighed for at kunne følge med i hvad der sker i afdelingen. En mulighed for at kunne komme til orde på en opslagstavle på hjemmesiden hyldemosen.dk som almindelig beboer bliver overvejet. Alle kan komme i kontakt med bestyrelsen via mailadressen bestyrelsen@hyldemosen.dk

Tak for et godt møde.

 

Download som PDF